⭐️ JANUAR UDSALG ⭐️ PUDER ⭐️ SILKE ⭐️ SENGETØJ ⭐️ ⭐️ JANUAR UDSALG ⭐️ PUDER ⭐️ SILKE ⭐️ SENGETØJ ⭐️

Bæredygtige puder

I Susanne Schjerning Studio har vi en bæredygtig tankegang. 

I udvikling af nye projekter og udviklingen af vores nuværende produktioner, ønsker vi at tænke bæredygtigheden naturligt ind i produktuniverset.

Vi arbejder med vintage og genbruger materialer, og bruger det vi har, før vi køber nyt. Vi sorterer pap, plast og papir til genbrug og vi bruger LED pære og slukker alt lys efter lukketid. Vi køber gerne brugt inventar og regi til styling.

Herunder kan du læse om hvordan de forskellige unikapuder er fremstillet i vores Studio.

Unika puder

I produktionen af unika puderne har vi fokus på den lille værkstedsproduktion, genbrug, bæredygtige materialer og miljøvenlige farver. I produktionen af unika puderne arbejder Susanne Schjerning Studio med upcycling af vintagetekstiler, lokal produktion, bæredygtige tekstiler af hør og uld og vi bruger kun miljøvenlige farver.

Der er tre forskellige linjer af vores unikapuder: Vintage, Brush og Landmark

Vintage

De smukke stoffer er, i gennem årerne, fundet på diverse loppemarkeder og i familiens skabe og skuffer. Alt bliver vasket, klippet i stykker og syet sammen. Alt bliver vasket, klippet i stykker, syet sammen i farvestemninger til forstykker på puder og til sidst bliver de håndtrykt med seriegrafisk ramme. Vintage tekstilerne skåner miljøet, ved at minimere spild. Gamle tekstiler får nyt liv og vi støtter en række forskellige hjælpe organisationer ved indkøb hos fx. Spejdernes Genbrug, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp.

Se alle Vintagepuderne her

 

Brush

De smukke Brush puder bliver lavet af belgisk hør. Det forskellige lækre kvaliteter, som alle er dyrket, spundet og vævet i Belgien. For os er det vigtigt at produktionen bliver i Europa og hørplanten trives nemlig supergodt i Nordeuropa, og den kræver meget lidt vand og minimalt eller ingen sprøjtning. Så det er nærmest økologisk i sin definition. Samtidig er hør et 100% naturligt materiale, stærkt og utrolig smukt, det forandrer sig og bliver levende i brug.

Se alle Brushpuder her

 

Landmark

Til de grafiske Landmark puder, er der digitalt print på fotostykket. De er trykt i Sverige med vandbaserede Øko-Tex Standard 100 produktklasse 1 certificerede pigmentfarver. Med den type farver er miljøbelastningen minimal, da der er et lille vandforbrug og lavt energiforbrug i den moderne produktion. Farverne er også godkendt til børnetøj, som har den bedste certificering.

Se alle Landmark puderne her


Farve

Alle tryk er med vandbaserede Uniprint farver, som er en serie af miljøvenlige og ugiftige pigmentbindere helt uden opløsningsmidler og PVC blødgørere / phthalater.

Med måden der bliver arbejdet med farven, betyder det, at der stort set ingen spild er. Alt bliver brugt op og eventuelle rester kommer en tur på genbrugsstationen.

Lokal produktion og håndværk

Alle puder er håndlavede af Susanne Schjerning. Unika puderne er klippet, syet, trykt og malet på daværende værksted Nord for København. De trykte stofstykker er varmefikseret i Gentofte.

Stofrester og restruller bliver brugt og genbrugt, og overskud af materialer, gives videre til andre.

Pudefyld

Pudefyldet er produceret i Danmark. Det er fremstillet af duntæt bomuldsbetræk helt uden brug af kemikalier og fyldet er af europæiske andefjer og dun og overholder EU karv med hensyn til dyrevelfærd. Monteringspuderne er OEKO-Tex mærket.