Butikken er åben tirsdag - onsdag - torsdag kl. 12 - 18. for køb over 499 kr. i Webshop sender vi gratis til pakkeshop i DK. Jule butikken er åben tirsdag - onsdag - torsdag kl. 12 - 18. Webshoppen sender pakker tirsdag og torsdag. Tilmeld dig vores nyhedsunivers og få 10% på din første ordre. Find flotte håndlavede unike design julegaver. For ordre over 499 kr. sender vi fragtfrit til pakkeshop i Danmark. Julegaver byttes til d. 14. januar 2021.

Bæredygtighed og produkter

Bæredygtighed og hvordan du passer godt på dit produkt

Susanne Schjerning Studio stræber efter at udvikle kvalitets produkter med lang levetid, i godkendte produktioner i Europa og lokal produktion i Danmark.

Se hvordan du passer godt på dine produkter, og er med til at forlænge deres levetid.

Sengetøj fra Notes by Susanne Schjerning

Sengetøjet fra Notes by Susanne Schjerning er et kvalitetsprodukt med lang levetid. Materialet til sengetøjet er bomuld vævet i en lækker bomuldssatin af høj kvalitet, som giver sengetøjet en lang levetid. Det har fået en ”easy care” behandling, som sørger for, at du ikke behøver at stryge sengetøjet og bruge CO2 på det. Stofforbruget er reduceret ved at bruge lynlås som lukning.

Sengetøjet er produceret efter Oeko-Tex satandard 100. Det betyder at, der er tale om humant økologisk sengetøj, som ikke har skadelig effekt på menneskers sundhed og helbred. Du kan finde Oeko-Tex standard 100 mærket inde I sengetøjet.

Læs mere om Oeko-Tex standard 100

Vi producere i Tyrkiet, hos den producent vi har arbejdet sammen med I mange år. Hos denne producent er der voksne og uddannede arbejdere på fabrikken, de har kontrol over arbejdsmiljø og farveprocesser. Vi besøger løbende fabrikken.

Donér

Hvis du bliver træt af sengetøjet eller at det er blevet for slidt, efter mange års brug, og det har været nede og runde hundekurven. Opfordrer vi til at donere det til en genbrugsbutik. De fleste genbrugsbutikker sorterer det tøj og tekstil de får ind, så aflevér endeligt dit brugte sengetøj til dem, da stoffet kommer til ”opkrads” – og på den måde kan man genanvende bomuldsfibrene.

Indpakning

Når du køber dit sengetøj, vil det være pakket ind i plastemballage, for at beskytte sengetøjet. Plastemballagen er fremstillet af genbrugsplast.

Sådan passer du godt på dit sengetøj

Hvis du passer godt på dit sengetøj kan det holde rigtig længe. For at bevare de flotte og dybe farver, skal du vaske sengetøjet på vrangen med lynlåsen halvt lukket. Husk at vaske dit nye sengetøj før brug sammen med lignende farver på max 60 grader.

Vaskesymboler

 

I Notes by Susanne Schjerning ønsker vi at arbejde videre med bæredygtighed og økologisk bomuld.

Duge fra Notes by Susanne Schjerning

Med voksdugene/akryldugene fra Notes by Susanne Schjerning kan du spare på vasken, den skal blot tørres af, men kan selvfølgelig også vaskes i maskinen – se vaskevejledning længere nede. Vores duge er af fremragende kvalitet og har lange levetider.

Dugen er fremstillet af trykt bomuld, der er belagt med et dobbeltlag af 100% akryl. Det kræver minimal vedligeholdelse, idet den næsten 100% vandtætte overflade også er olie- og smudsafvisende. Det betyder, at du kan holde dugen flot i meget lang tid blot ved at tørre den af, hvis du har spildt på dugen. Nogle af vores kunder har haft den samme dug i 10 år!

Dugen er produceret efter OEKO-TEX Standard 100 og er fri for farlig kemi.

Læs mere om Oeko-Tex standard 100

Vi producerer i Europa, hos den producent vi har arbejdet sammen med i mange år. Hos denne producent er det voksne og uddannede arbejdere på fabrikken, de har kontrol over arbejdsmiljø og farveprocesser. Vi besøger løbende fabrikken. 

Resterne fra dugene bruger vi til at producere vores toilettasker, som bliver syet på en lille systue i Helsingør.

Notes arbejder videre på at bruge genbrugsmateriale til dugene.

Sådan passer du godt på din Voksdug

Det smarte ved Notes akryldug er, at du blot behøver at tørre dugen af med en blød og fugtig klud med lidt opvaskemiddel på, senest ½ time efter du har spildt på den. Så kan du nemlig få pletter af og samtidig spare vand på en maskinvask. Og dugen bliver fin som ny.

Det er nemt at bevare dugen flot og ren i lang tid, men du må ikke skrubbe med svamp eller børste - det kan akryllaget ikke tåle!

Vaskeanvisning

Hvis du har genstridige pletter, kan dugen vaskes i maskine på 40 grader. Der skal du arbejde lidt mere for sagen, fordi dugen vil krølle noget, efter den er vasket. For at få det bedste resultat skal du undgå centrifugering og stryge dugen tør med et viskestykke over, mens dugen stadig er fugtig. Stryg ved 2 prikker. Max. krymp på 2% ved vask i maskine.

Hent vaskevejledning

Opbevaring

Den bedste opbevaring for din dug er at rulle den på et langt paprør. Og et godt tip som vi fik fra en kunde, så kan du hænge den på en bøjle i dit skab. Hvis du folder din dug og gemmer den i et skab så husk, at du med fordel kan glatte folderne ud med et strygejern.

Hvor lang skal min dug være?

Du skal måle dit bord og lægge 50 cm til længden, som er ca. 25 cm ekstra til I hver bordende.
I webshoppen er der 3 forskellige længder på dugene, de passer til borde i følgende mål: 

  • Dugen på 140 x 220 cm passer til et bord på ca. 170 cm med 25 cm nedfald over kanten af bordet i hver ende.
  • Dugen på 140 x 270 cm passer til et bord på ca. 220 cm med 25 cm nedfald over kanten af bordet i hver ende.
  • Dugen 140 x 320 cm passer til et bord på ca. 270 cm med 25 cm nedfald over kanten af bordet i hver ende. 

Dugen måler 140 cm i bredden

Dug i dit eget mål

Hvis du ønsker en dug i et specifikt mål, som vi ikke har på webshoppen, er du velkommen til at sende en mail til studio@susanneschjerning.dk med specifikke mål, så sender vi dugen til dig. Du er også velkommen i Susanne Schjerning Studio butik i København, hvor vi har hele kollektionen.

Pris pr. løbende meter er 169,- kr.

Unika puderne

I produktionen af unika puderne har vi fokus på den lille værkstedsproduktion, genbrug og at brugte de materialer vi har  - fri for kemi. I produktionen af unika puderne arbejder Susanne Schjerning Studio med upcycling af vintagetekstiler, lokal produktion, bæredygtige tekstiler og miljøvenlige farver.

Der er tre forskellige linjer af vores unikapuder: Vintage, Brush og Landmark

Vintage

De smukke stoffer er, i gennem årerne, fundet på diverse loppemarkeder og i familiens skabe og skuffer. Alt bliver vasket, klippet i stykker og syet sammen. Alt bliver vasket, klippet i stykker, syet sammen i farvestemninger til forstykker på puder og til sidst bliver de håndtrykt med seriegrafisk ramme. Vintage tekstilerne skåner miljøet, ved at minimere spild. Gamle tekstiler får nyt liv og jeg støtter en række forskellige hjælpe organisationer ved mine indkøb fx. Spejdernes Genbrug, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp.

Brush

De smukke Brush puder bliver lavet af belgisk hør. Det forskellige lækre kvaliteter, som alle er dyrket, spundet og vævet i Belgien. For os er det vigtigt at produktionen bliver i Europa og hørplanten trives nemlig supergodt i Nordeuropa, og den kræver meget lidt vand og minimalt eller ingen sprøjtning. Så det er nærmest økologisk i sin definition. Samtidig er hør et 100% naturligt materiale, stærkt og utrolig smukt, det forandrer sig og bliver levende i brug.

Landmark

Til de grafiske Landmark puder, er der digitalt print på fotostykket. De er trykt i Sverige med vandbaserede Øko-Tex Standard 100 produktklasse 1 certificerede pigmentfarver. Med den type farver er miljøbelastningen minimal, da der er et lille vandforbrug og lavt energiforbrug i den moderne produktion. Farverne er også godkendt til børnetøj, som har den bedste certificering.


Farve

Alle tryk er med vandbaserede Uniprint farver, som er en serie af miljøvenlige og ugiftige pigmentbindere helt uden opløsningsmidler og PVC blødgørere / phthalater.

Med måden der bliver arbejdet med farven, betyder det, at der stort set ingen spild er. Alt bliver brugt op og eventuelle rester kommer en tur på genbrugsstationen.

Lokal produktion og håndværk

Alle puder er håndlavede af Susanne Schjerning. Unika puderne er klippet, syet, trykt og malet på daværende værksted Nord for København. De trykte stofstykker er varmefikseret i Gentofte.

Stofrester og restruller bliver brugt og genbrugt, og overskud af materialer, gives videre til andre.

Pudefyld

Pudefyldet er produceret i Danmark. Det er fremstillet af duntæt bomuldsbetræk helt uden brug af kemikalier og fyldet er af europæiske andefjer og dun og overholder EU karv med hensyn til dyrevelfærd. Monteringspuderne er OEKO-Tex mærket.