Susanne Schjerning

Susanne Schjerning
Designer & Maker

Jeg er Susanne og har de sidste 15 år arbejdet som tekstildesigner.
Som designer arbejder jeg i feltet mellem unika håndværk og mainstream design, i en balance mellem kontrast og harmoni.
Jeg skaber stemninger og arbejder intuitivt med farven og materialer og mønstre, og jeg vil glædes over at dele dem med dig.


Tidslinje

2016 -
Jeg vender nu tilbage til værkstedet, som Designer Maker, for at skabe et nyt malerisk udtryk af unike håndtrykte puder og tasker, billeder, kort og andre sager, med vægt på kvalitet og værdier .... i mit STUDIO.

2008 -
design by susanne schjerning, bliver til en større kollektion af boligtekstiler, i starten sengetøj og duge, som stadig er den vigtige base for kollektionen, der heletiden fornyer sit blomsterne og stemningsfulde univers. Jeg arbejder som industriel designer i samarbejdet med Rikki Tikki Company.

2003 - 2009
Skaber jeg i alt 11 pudekollektioner, der blev trykt på et tekstil trykkeri i København og syet på systue i Helsingør. Den lille og nære produktion. Sammen med vintage puderne sælges de i Danmark og Norge under mit navn; design by Susanne Schjerning.

2000 - 2003
I de første år som designer arbejder jeg i mit textil værksted på Nørrebrogade, hvor jeg eksperimenterer og håndtrykte mine unike puder, der blev syet af vintage tekstiler. De smukke gamle duge med håndbroderi, mormors blonder og tidligere tiders husflid, som lå gemt væk i skuffer og skabe i kvaliteter, som ikke kan købes i dag, blev mit materiale. Stofferne blev klippet op, syet og derefter håndtrykt med enkle grafiske print som tal og blomstermotiver. Signaturen var en flere lags historiefortælling på en smuk pude, der i virkeligheden var en slags sampling af materialer og indtryk, der smeltede sammen i et særegent mix af mønstre, med dristige farvekombinationer og vilde tryk…. Unika puder håndtykt på værkstedet.

1992 - 1999
Min design uddannelse er fra Danmarks Design Skole, med speciale i tekstil tryk. Afgang fra Institut for Unika. Nuværende KADK,  Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Værsgo! Varen er lagt i din indkøbskurv. Vil du fortsæt dine indkøb eller at gå til kassen ?

c