Bæredygtige silketørklæder

Bæredygtige silketørklæder

Silketørklæde fra HAZEL Cph med skønt design af Susanne Schjerning - aflangt 160 x 65 cm

HAZEL Cph har en holistisk tilgang til bæredygtighed og vi forholder os til det i alle led af designprocessen. Fra materialerne, vi bruger i vores silketørklæder, til hvordan vores leverandører opererer og hvilken miljøpåvirkning, det har, både for naturen og mennesker og arbejdsmiljø.

 

TIDLØSE ARTWORK

Hazel Cph skaber unikke og tidløse artwork design, der ikke går af mode. Vi vælger højkvalitets-silker til vores tørklæder. Det er lang levetid og Slow Fashion.

Artwork til lækkert silketørklæde fra HAZEL Cph Susanne Schjerning Studio

PRELOVED

Silketørklæder fra HAZEL Cph er silke i høj kvalitet. Det har en rigtig lang levetid og vi håber, at du bliver forelsket i dit og vil beholde det altid.

Men for dig, der alligevel ønsker at udskifte dit tørklæde, eller for dig, der gerne vil købe et silketørklæde lidt billigere, vil vi oprette en PreLoved funktion. Det betyder, at vi tager dit HAZEL Cph tørklæde i kommission, så det kan få et nyt og skønt liv med en anden kvinde.

Du kan allerede nu købe PreLoved silketørklæder fra HAZEL Cph.

 Bæredygtigt silketørklæde HAZEL Cph Artwork af Susanne Schjerning

Køb lækkert silketørklæde i Susanne Schjerning Studio webshop

 

RESURSEBESPARENDE PRODUKTION

Alle vores silketørklæder bliver digitalprintet, hvilket er den mest resursebesparende produktion i forhold til traditionel silketryk, da der kun anvendes 10% trykfarve og vandforbrug ved denne proces i forhold til en almindelig produktion. Vi kan printe præcis det antal tørklæder, vi ønsker, så der er ingen overskuds- eller spildproduktion. Vi producerer kun små eksklusive oplag af silketørklæderne, og har kun lille lagerbinding.

 

Bæredygtig digitalprint produktion til Silketørklæder fra HAZEL Cph

DIGITALPRINT

Vores produktion ligger hos The Silk Bureau i England, hvor tørklæderne bliver digitalprintet og hvor vi får syet de fine eksklusive rullede kanter. Fordele ved digitalprint produktionen er, at det minimerer vand, farve og materialespild. Printfarverne er certificerede Azo Free.

The Silk Bureau bruger højkvalitetsfarver for at sikre en fejlfri produktion. Spildevandet fra produktionen er i kontrollerede lukkede kredsløb. De bruger højkvalitetsudstyr og medarbejderne er højt uddannede. The Silk Bureau indkøber silkestof i Kina, hvor den fineste silke kommer fra. De kvalitetssikrer materialer og arbejdsforhold på væverierne ved jævnlige kontrolbesøg.

Følg linket og se alle de mange arbejdsgange, der er i den digitale printproduktion hos vores leverandør The Silk Bureau.

 

EMBALLAGE

Vores fine gaveæsker med silkepapir er FSC certificerede. Vores forsendelsesposer er lavet af genbrugspapir og gavebåndet om æsken er lavet af genbrugsplast. Husk, at du kan genbruge den fine emballage og gavebånd.

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og også at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig løn og sikkerhedsudstyr.

Lækkert bæredygtig silketørklæde fra HAZEL Cph Susanne Schjerning Studio

SILKEMATERIALET

Silke er et 100% rent naturprodukt og betegnes som "dronningen over alle tekstiler". Silke udvindes af tråde fra silkesommerfuglelarvens kokoner. Silketrådene samles og spindes og væves til silkestof. Traditionelt har produktionen af silke et meget lavt vandforbrug, og udleder næsten intet affald. Silke er biologisk nedbrydeligt efter blot et par år i forhold til syntetiske materialer, der tager hundredevis af år for at nedbrydes. Silke udsender heller ikke toksiner under nedbrydningen, modsat syntetiske materialer.

Det lækreste Silke Twill bruges til de bæredygtige silketørklæder fra HAZEL Cph

SLOW FASHION

Al tekstil kræver enorme mængder energi at producere – bæredygtigt produceret eller ej. Det er en belastning for miljøet, når vi producerer nyt. Derfor skal du overveje dine køb og behov.

De bæredygtige råd fra HAZEL Cph er:

  • Vælg kun ægte og rene materialer.

  • Investér i et silketørklæde, som du kan bruge mange gange.

  • Hav lidt - men godt - tøj i din basisgarderobe.

  • Kombiner dit tørklæde med din basisgarderobe og bliv nemt velklædt.

  • Køb eller sælg dit tøj som PreLoved. Hos HAZEL Cph kan du gensælge dit silketørklæde.

  • Vær bevidst: Hvor bæredygtig er det produkt, du vil købe?.

  • Tjek at tøjet er syet ordentligt, så det kan holde i lang tid.

  • Sæt dig ind i, hvordan dit tøj skal renses, vaskes og vedligeholdes.

  • Reparer syninger, huller og pletter, så tøjet holder længere.

  • Støt de bæredygtige virksomheder.

 

Bæredygtige hilsner fra HAZEL Cph.

 Et lækkert Silketørklæde er hverdagsluksus fra HAZEL Cph

Køb lækkert silketørklæde i Susanne Schjerning Studio webshop

Følg @susanneschjerningstudio på Instagram

Tilbage til blog