designer Susanne Schjerning

Om Susanne Schjerning designer for HAZEL Cph

Bag HAZEL Cph står designer Susanne Schjerning, der er kendt for særlige sanselige farvestemninger og høj kvalitet.

Silketørklæder fra det nye HAZEL Cph er en luksuriøs videreførelse af Susannes design, til tidsløse og komplicerede håndlavede artworks, kombineret med det ægte og luksuriøse silkemateriale.

 

"I min praksis brænder jeg for at fordybe mig i skabelsen af unikke og tidløse artwork design, fyldt med farve og mønster. Af farvet og transparent papir og stofbånd fletter jeg store fletværk til harlequin mønstre i naturlig størrelse. Det er min leg med farver og farvetoner, sammensætninger og møder i simple og komplicerede flettede vævninger, til et værk med harmoni og kontrast, med et særligt stærkt visuelt udtryk.

Det er en transformation af det håndlavede og unikke med de mangfoldige farver, der via digitalprint muligør, at de fine detaljer overføres så smukt i 1:1 størrelse, med alle de mange farvetoner til silken.

Det store fletværk fotograferes af min dygtige fotograf og jeg placerer og spejler værket til et design på silken. Silken printes på det lækreste, ægte og rene naturmateriale silke.

Silketørklæderne digitalprintes i England i en bæredygtig og resursebesparende produktion. Ved digitalprint bruges kun meget lidt farve og vand og kun det stof der printes. Det reducerer spild med 90% i forhold til en normal tekstilproduktion. I England kan de samtidig sy de fine rullede kanter, der giver silketørklæderne et eksklusivt look.

Et silketørklæde fra HAZEL Cph er særligt og smykker dig med styrke og farve. Jeg vælger de lækreste, ægte og rene naturmaterialer, så vi skånsomt, lokalt og i lille skala kan skabe smukke, ægte langtidsholdbare Slow Fashion silketørklæder."

 

Intuition og design

"I min praksis skaber jeg med min intuition. Jeg trækker på hele min design erfaring og viden og tilsætter trends og farver og stemninger, natur, kultur, strømninger i tiden og det vilde. Min gave er at jeg kan skabe mere end øjet ser. I mine design skaber jeg stemninger med farver og motiver, som en åbning til en verden, der taler til sjælen og glæden."
Susanne

 

Design siden 2003

Med udgangspunkt i håndtrykte unika tekstiler og en lille dansk produktion grundlagde Susanne Schjerning i 2003 - design by Susanne Schjerning. Siden da har Susanne skabt en let genkendelige stemningsfyldte design på lækkert sengetøj, puder, vaser og duge med fokus på kvalitet, materiale og farve. Design i balancepunktet mellem kontrast og harmoni, og evnen til at bringe det håndtegnede og personlige skæve udtryk med over i den industrielle og digitale produktion.

”I min praksis stræber jeg efter at være nærværende over for tidsånden, tendenser, politik, kunst og ikke mindst vores daglige liv og det vi længes efter. Og i dét finder jeg idéerne til nye designs. Min ambition er at forene håndværk, teknik, inspiration og kreativitet til et unikt design – hverdagsluksus tilgængeligt for alle” – Susanne Schjerning.

Susanne er uddannet designer fra Danmarks Design Skole / DKA - Det Kongelige Akademi, med speciale i tekstildesign i 1999. Privat bor Susanne helt tæt på naturen ved Sjælsø i Birkerød med sin mand Peter, og praktiserer at forvilde sin have. I design studiet udvikles nyt kursusmateriale om Sanselig Kreativitet.

 

Susanne Schjerning
Designer

 

 

Følg Susanne Schjerning Studio på Instagram